Coronavirus – læs seneste nyt fra Esbjerg Kommune

Nyheder

22/12-2018
Mere vækst på landet: 18 anbefalinger skal styrke erhvervsudvikling
Tirsdag den 18. december præsenterede Vækstudvalget for erhverv i land- og yderområder, der er nedsat af Landdistrikternes Fællesråd, 5 veje og 18 anbefalinger til mere vækst og udvikling i landdistrikterne. Nogle af anbefalingerne handler om rekruttering af kvalificeret arbejdskraft og placering af flere decentrale uddannelser.
Læs mere om anbefalingerne i Jyllands-Posten


03/12-2018
Valget mellem landet og byen handler også om livskvalitet
Selvom størstedelen af danskere på 20-30 år søger mod de større byer, så vælger nogle at gå imod strømmen. Vi har snakket med fire af dem, der har valgt landet frem for byen.
Læs mere på DR.dk

03/12-2018
Ny indsamlingsform skal støtte lokale projekter
Spar Nord Fonden har lavet en ny form for crowdfunding, der skal gøre det nemmere for lokalsamfundene at få realiseret projekter. Den nye indsamlingsmodel lægger op til, at finansieringen ikke kun skal komme fra fonden selv, men at alle har mulighed med at støtte projekterne. Det styrker, ifølge formand for Landdistrikternes Fællesråd, lokalområdets identitet og fællesskabsfølelse, når man gennemfører projekter i idrætsforeningen og borgerforeningen, der gavner lokalbefolkningen.
Læs mere i Randers Amtsavis


19/11-2018
Landsby uden købmand i fem år: Nu har borgerne indsamlet millioner

Læs mere på TV2 Østjylland her

12/11-2018
Østjyske borgmestre i fælles front: Kræver flere penge til landkommuner

Sammen med borgmestre fra landdistriktskommuner over hele landet kæmper Landdistrikternes Fællesråd for en mere retfærdig udligningsordning. Det handler om god borgernær kernevelfærd - uanset postnummer.
Læs mere på TV2Øst

06/11-2018
Unge vestjyder skal vise, hvordan man skaber ungdomsliv på landet
En gruppe unge fra landsbyer i Holstebro kommune skal forvandle et nedslidt klubhus til et nyt attraktivt samlingssted. Målet er mere fællesskab for de unge på landet.
Læs mere i Ugeavisen


02/11-2018
Medlemmerne får ordet: »Det kan faktisk lade sig gøre at tiltrække internationale virksomheder til landdistrikterne, hvis man bare har det rigtige koncept, der peger fremad og viser udviklingspotentiale«

Læs mere her

29/10-2018

Ny forsøgsordning: Lej en varmepumpe med abonnement
For at sætte skub på udbredelsen af varmepumper i landdistrikterne afsætter regeringen frem til udgangen af 2019 25 millioner kr. til en støtteordning, der skal gøre det muligt for boligejerne at udskifte oliefyret og købe varmepumper på abonnement i stedet for at betale den fulde pris for en ny varmepumpe.
Læs mere på Bolius.dk

15/10-2018
Medlemmerne får ordet »At deltage som en ligeværdig partner i partnerkredsen bygger bro og opbygger tillid«

I Holbæk Kommune har de en vision om at blive den kommune i Danmark, der er bedst til at samarbejde med borgere og virksomheder i udviklingen af nye løsninger, velfærd og tryghed. Holbæk oplever de samme udfordringer med en demografisk.....Læs mere

01/10-2018

I Jammerbugt Kommune afgør forældrene landsbyskolens fremtid

Mens nogle kommuner nedlægger små skoler, beholder Jammerbugt Kommune sine. Til gengæld skal borgerne hjælpe med at udvikle lokalsamfundet, så folk flytter til og der kommer flere børn i skolerne. Et eksempel er Trekroner, som blev kåret som Årets Landsby 2016 af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark.
Læs mere på Folkeskolen.dk

01/10-2018

Flere skal opdage det gode liv på landet
Cirka 70 borgere fra Haderslev Kommune var mødt op for at sparke udarbejdelsen af kommunens nye landdistriktspolitik i gang. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, var mødt op for at inspirere, og han glædede sig over det store fremmøde.
Læs mere i
JydskeVestkysten

01/10-2018

Boligpriserne på landet er i bund og livskvaliteten top
- Vi har egne af Danmark, som har oplevet en større fraflytning henover de seneste 10-20 år. I den proces bliver der skabt en mindre god fortælling om, hvordan det er at bo på landet. Især fordi man forsøger at konkurrere med de større byer, men det er ikke vejen at gå. Det er netop forskellen, der gør et liv i landlige omgivelser mere attraktivt for mange, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Læs mere på
Boligsiden.dk

24/09-2018
Jubel hos Landdistrikternes Fællesråd: Unge voksnes flytning til yderkommuner giver håb

En ny rapport fra Aalborg Universitet viser, at unge voksne i aldersgruppen 25-39 år flytter fra de større byer og ud i yder- og landkommuner. Det vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd. Her håber formanden, at udviklingen vil sprede sig til flere aldersgrupper.
Læs mere i Avisen Danmark
 

Hussalget blomstrer på de danske småøer
I 2016 blev det billigere at sejle til 30 danske småøer, idet færgetaksten blev sat ned. Resultatet er, at affolkningen på øerne er aftaget. Derudover viser nye tal fra Boligsiden.dk, at salget af huse i perioden har fået et løft på 10 procent. Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formand Steffen Damsgaard sig over stigningen i salget af huse, der styrker de små ø-samfund og sikrer, at flere huse bliver renoveret og vedligeholdt.
Læs mere på Boligsiden.dk

10/9-2018

Flere lokalsamfund tilbyder tilflytterboliger, hvor du kan prøve tilværelsen i en landsby eller på en ø
- Tilflytterboliger er en gevinst for begge parter - både for familien, der meget billigt og nemt kan prøve drømmene af, og for landsbyen eller øen, der måske får nye tilflyttere og dermed mulighed for at holde liv i den lokale skole og købmand, udtaler formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.
Læs mere på DR

07/9-2018
I Ringsted Kommune forenes landsbyernes stemmer i fællesskabet Landsbyforum, der er bindeled mellem politikerne og landområderne

Læs her

03/9-2018
Landsby stod sammen om købmand: Nu er omsætningen vendt
For et år siden var landsbyen Ravnkilde ved at miste sin købmand. Men ved en fælles hjælp blev købmanden reddet, og nu går det bedre end nogensinde. Ifølge formand for Landdistrikternes Fællesråd er der behov for lokale indkøbsmuligheder. Det har blandt andet indflydelse på huspriserne og det kan derfor være en god idé at støtte den lokale købmand.
Se mere på TV2 Nord
 
03/9-2018
Kritik af finanslovsforslag: Regeringen mangler fokus på bedre balance
Der er kun enkelte positive elementer i regeringens finanslovsforslag, mener Landdistrikternes Fællesråd, som dog roser videreførelsen af det forhøjede befordringsfradrag og flere midler til nedsættelse af færgetaksterne til visse øer.
Læs Landdistrikternes Fællesråds umiddelbare reaktion på finanslovsforslaget her
 
03/9-2018
Alt for få penge til nedrivning og istandsættelse af huse i landsbyer
Finanslovsforslaget er på ingen måde tilfredsstillende. Der er behov for et markant større beløb og et markant løft. Derfor er det her den helt forkerte retning og langt fra det, vi havde ønsket os og kæmpet for, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Læs mere på TV MidtVest

20/8-2018
Danske småøer og landdistrikter: Behov for flere midler til udvikling
- Vil regeringen skabe flere levedygtige landsbyer er der brug for en tostrenget indsats. Rammevilkårene i landdistrikterne og på øerne skal forbedres, ligesom de direkte virkemidler, landsbyerne, småøerne og landdistrikterne har til at skabe udvikling i deres områder, skal styrkes. Sådan skriver formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, og formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther, i en kronik i Avisen Danmark.
Læs mere i
 Fyens Stiftstidende

20/8-2018
Frivillige ildsjæle og opbakning fra lokalråd er en forudsætning for udvikling i landdistrikterne
Gennem samarbejde med landdistriktsrådet og frivilligt engagement er det lykkedes at rulle lynhurtigt internet ud til borgerne i landdistrikterne i Nordfyns Kommune. Succesen skal først og fremmest tilskrives lokalrådene og de frivilliges engagement. Kommunen satser nu på et endnu tættere samarbejde med landdistrikterne for at skabe landvindinger på andre områder.
Læs mere i det nyeste afsnit af Landdistrikternes Fællesråds serie: Medlemmerne får ordet

13/8-2018
Ugens inspiration: Nyt liv i gamle længer
Landbrugets bygninger udgør en stor og betydningsfuld del af kulturlandskabet i Danmark. Desværre forfalder mange af disse bevaringsværdige bygninger, når de mister deres funktioner og dermed deres værdi for den enkelte gård og lokalsamfund. Projektet ”Nyt liv i gamle længer” har sat fokus på, hvordan der skabes nyt liv i gamle landsbyer og udviklet et konkret bud på bæredygtig omdannelse af gamle gårde til nye typer boligmål i landdistrikterne.
Læs mere om projektet på Liv og Land


07/8-2018
Fjernvarmekunder risikerer årligt smæk på 4.000 kr. fra nytår
Landdistrikternes Fællesråd har tidligere efterlyst, at politikerne griber ind og forhindrer stigende varmepriser, da prisstigninger vil påvirke bosætningen i landområder.
Læs mere i Jyllands-Posten
 
07/8-2018
Millioner på vej til populær vækstpilotordning
- Vækstpilotordningen styrker produktiviteten og innovationen i små og mellemstore virksomheder, der bidrager til vækst og udvikling i hele landet. De 10 mio. kr. lander derfor et godt sted, og vi er meget positive over, at regeringen har lyttet til vores fælles appel, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.
Læs mere i Avisen.dk

30/7-2018
Nominer din lokale ildsjæl til Landdistriktsprisen 2018
Nu har du mulighed for at indstille enten din lokale ildsjæl, foreninger, virksomheder eller din kommune til Landdistriktsprisen 2018. Næstformand i Landdistrikternes Fællesråd Grethe Saabye, der også er formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, er med til at finde vinderen.
Læs mere på Liv og Land


16/7-2018
Kære ungdom: Rejs ud, men husk at hjemme er bedst!
Læs mere her

25/6-2018
Rigsrevisionen blåstempler udflytning
Ja, der vil - som forventet - være et midlertidigt produktionstab, men de langsigtede gevinster ved at placere flere statslige arbejdspladser rundt i hele landet er enorme. Det var budskabet fra Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen.   
Læs mere i Børsen


23/5-2018
Medlemmerne får ordet: Landsbyerne driver Favrskovs landdistriktsudvikling
Landsbyerne indtager hovedrollen, når det kommer til at udvikle landdistrikterne i Favrskov Kommune. Og sådan har det været i området siden før kommunalreformen, hvor kommunen blev etableret. Sådan lyder begyndelsen på borgmester Nils Borrings beretning om kommunens landsbyer.
Læs med i seneste afsnit, hvor vi giver ordet til vores medlemskommune Favrskov.

14/5-2018
Delebiler i seks landsbyer i Viborg
Nyt trafikforsøg i Viborg Kommune sætter delebiler ud i seks landsbyer. Der er behov for, at kommunerne tænker i utraditionelle baner, når det kommer til at løse landdistrikternes transportudfordringer, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.
Læs mere hos TV Midtvest

30/4-2018
Landsbyrådet i Favrskov Kommune går nye veje for at markedsføre landsbyerne
Det er børnene, der får ordet i filmen ”Vores Verden”, som landsbyrådet i Favrskov Kommune har lavet med henblik på at udbrede kendskabet til landsbylivet. I filmen sætter børnene ord på temaer som venskab, forældre og natur og formidler dermed et landsbyliv i børneperspektiv.
Læs mere hos Favrskov Kommune


23/4-2018
Medlemmerne får ordet: »De små virksomheder i landdistrikterne er

måske mindre synlige, men ikke mindre vigtige«
Erhvervsudvikling trives allerbedst i øjenhøjde, er erfaringen fra Rebild Kommune. Denne gang giver vi ordet til borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin. Kommunens erhvervskontor har i et forsøgsprojekt lavet en opsøgende indsats, der har fået de mindre virksomheder til at føle sig set og hørt.
Læs historien om Rebild Kommune hos Landdistrikternes Fællesråd.

13/4-2018
Nyt projekt vil gøre landsbyer til aktører i erhvervsfremme
Landsbyernes egen evne til at organisere og skabe erhvervsudvikling er omdrejningspunktet i nyt projektsamarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd og Københavns Universitet.
Læs mere her

09/4-2018
Udvalget for levedygtige landsbyer: Sådan får vi levedygtige landsbyer
Mandag præsenterede Udvalget for levedygtige landsbyer sine anbefalinger til regeringen på et pressemøde i Nyrup. - Hvis regeringen kan levere på de her parametre, så tegner der sig klart en lysere fremtid for landsbyerne, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der sidder med i udvalget og var med til at fremlægge arbejdet.
Læs mere hos Kristeligt Dagblad og læs hele rapporten hos Regeringen.dk